park le mattas

Groen en sportief vakantiepark                                                                            en francais   en francais


Links bovenin ligt bungalow B5.

Onze bungalow is één van de ongeveer 120 vrijstaande woningen op Le Hameau du Mattas. Vrij vertaald betekent dat, het dorpje van de hangmatten. En dat geeft al precies het ontspannen karakter aan wat de ontwerpers van het park voor ogen hadden.

Een vakantieparkje dat zo royaal is opgezet, dat je je bijna alleen in de bossen (garrigues) kan voelen, vooral buiten het hoogseizoen. Iedere bungalow heeft een eigen terrein van 400 tot 600 m2 met natuurlijk groen.  

 

De bungalows zijn omringd door veel groenblijvende dwergeiken en heerlijk geurende wilde buxusstruiken. Langs de paden groeit o.a. thijm, rozemarijn, lavendel en oleander.

 

De huisjes liggen nog steeds midden in de natuur. Wees dus niet verbaasd als je in de schemering een wild everzwijn met jonkies op je terras rond ziet scharrelen of een vosje. Ook hagedissen, kleine vogeltjes en marters behoren tot de vaste bezoekers. oleander   plage du roy aan de ceze hangmat in het groenlavendel

Vanaf het parkje starten een paar wandelroutes door de garrigue, de hei, een laag bosachtig gebied met prachtige flora en fauna, vooral in het voor- en naseizoen. Een wandeltocht van bijna een uur brengt je bij de Céze, het riviertje dat de vallei door siepelt. Heerlijk voor een dagje (rots)strand.

Le Mattas beschikt over een mooi aangelegd “terrain des sports”, waarover ook de huurders natuurlijk mogen beschikken: een zwembad met zonneterras, een peuterbad, een kleine speeltuin, twee tennisbanen, een volleybalveld, een voetbalveldje en twee jeux de boulesbanen. Ook staan er twee tafeltennistafels.

Bij de receptie is een gratis WIFI-hotspot, wat betekent dat je ook aan de rand van het zwembad de mail kunt checken.Het zwembad meet 20 x 10 meter en is 1,65 meter diep. Het peuterbad is 8 x 4 meter. Beide zwembaden worden omringd door een royaal betegeld zonneterras met zowel schaduw als zon. Je kunt er gebruikmaken van comfortabele ligstoelen. Het zwembad is al geopend in de meivakantie zodra de watertemperatuur overdag 16 graden of warmer is. Dit is zo vastgelegd in de Franse regelgeving. Het water zelf is niet verwarmd; maar daar zorgt de Franse zon wel voor.

 

In het hoogseizoen is er kleinschalige animatie binnen en buiten het park, die wordt verzorgd door Nederlandse studenten. Je kunt hier gratis aan deelnemen en de activiteiten uitkiezen die je leuk vindt. Voorbeelden zijn spelletjes in zwembad, voorlezen voor de kleintjes, rivierstenen beschilderen, t shirts verven, je voorbereiden op de Mattas talentenshow bij de wekelijkse gemeenschappelijke barbeque, tafeltennis- en tennistoernooien, en in de avonden voetbal- en sporttoernooien een een spannende speurtocht. Op de donderdag wordt er voor de groteren ook een uitstapje buiten het park gemaakt, zoals kanovaren en boomtopklimmen. Het programma verschilt van jaar tot jaar.

Ook kun je in het hoogseizoen broodjes kopen bij de animatie en is er één keer per week een gezamenlijke bring-your-own-barbecue, waar je aan kunt meedoen als je dat zelf leuk vindt. Heel gezellig, maar niets is verplicht.

Een disco of restaurant bezit het parkje niet. Maar natuurlijk kun je in de omringende dorpjes genoeg echt authentieke Franse restaurantjes vinden en eigenlijk is dat nog veel leuker.

Le Mattas heeft een eigen website. Kijk hier voor meer informatie.