klimaat en seizoenen

Klimaat en seizoenen

De seizoenen op Le Mattas zijn erg gevarieerd; zowel qua weer als qua bezoekers. Gemiddeld is de temperatuur een graad of tien hoger dan in Nederland. Daarnaast zijn er meer zonuren en minder regen. Klik hier en bekijk welk weer het vandaag is op Le Mattas!!

Zomer
Het hoogseizoen is heerlijk voor gezinnen met kinderen in de schoolgaande leeftijd. De kinderen vinden elkaar snel bij het zwembad, het speeltuintje of bij de tennisvelden of kleinschalige animatie. ´s Avonds, wanneer het wat afgekoeld is, spreken de grotere kinderen met elkaar af bij het voetbalveld of bij de tafeltennistafels.

Het hoogseizoen is de drukste tijd voor Le Mattas. Dan ben je blij met de privacy op je eigen terras, maar kun je de gezelligheid wel opzoeken bij het zwembad of de sportvelden. Ons huisje ligt redelijk achteraan het park; je hebt dus absoluut geen geluidsoverlast van het zwembad of de wekelijkse barbecue avond.

In de zomer zijn temperaturen van 35 graden eerder regel dan uitzondering. Het parkje ligt gunstig, het regent er bijna niet in de zomer. Open vuur bij de woningen is dan ook verboden vanwege het brandgevaar, maar op de dinsdagavonden is er de gezamenlijke barbecue bij de receptie en dan kun je naar hartelust je eigen meegenomen eten roosteren. Iedereen neemt dan zijn eigen tafel en stoelen of een picknickkleed mee.

De zomerweken zijn altijd snel verhuurd. Veel huurders komen in ons huisje of in het parkje terug. We raden je aan om vroeg te boeken (in ieder geval voor de kerstvakantie).

Voor en naseizoen
In het voorseizoen is de natuur op zijn mooist. Er zijn veel bloeiende planten en bomen met prachtige bloesem. De natuur voelt dan nog fris aan; de stoffige droogte van de zomer schemert er nog niet doorheen.

In het najaar is het in dorpjes en stadjes rustig. Minder toeristen en meer echt het Franse leven. Rommelmarktjes, brocanterieen, de liefhebbers kunnen hun hart ophalen.

In het voor- en najaar zijn de temperaturen nog altijd ruim tien graden hoger dan in Nederland. De maanden mei, juni, september en oktober zijn echt prachtig.

Het zwembad is vanaf 1 mei geopend, wanneer de watertemperatuur minstens 16 graden is. Het zwembad is niet verwarmd, maar wanneer de zon een paar dagen schijnt gaat dat vanzelf. En de strandjes bij de Ceze zijn altijd toegankelijk natuurlijk voor een duik!

In het voor- en naseizoen is ons huisje juist heel geschikt voor een rustige zonvakantie met zijn tweetjes. Of een zonnige vakantie met kleine kinderen. Heel fijn is dan de comfortabele houtkachel voor warmte in de koelere avonden. (Het hout is bij de prijs inbegrepen!)

Kijk op de pagina “beschikbaarheid” voor de weken die u kunt boeken!

Winter
In de luwte van het terras kun je in de winter nog steeds buiten zitten. Met een beetje zon is het daar dan al snel 15 graden. Een lekkere warme bungalow met houtkachel heeft ook in dit seizoen zijn charmes. Het parkje is dan rustig, je kunt genieten van de vogels en de natuur.

Kijk op de pagina “verhuur” voor beschikbaarheid
.